dijous, 28 de febrer de 2019

Imagen relacionada
BIOGRAFIA DE STAN LEE:
Stan Lee (28 de desembre de 1922 - 12 de novembre de 2018), editor i escriptor de còmics. El seu nom original és Stanley Martin Lieber. Va néixer a Nova York.
Els seus pares eren immigrants jueus nascuts a Romania: Celia Solomon i el sastre Jack Lieber. Té un germà menor anomenat Larry. La situació econòmica dels seus pares no era molt bona, tenien molts deutes i la sastreria no podia suplir amb les despeses. En aquells dies la família vivia en un petit apartament d'un sol dormitori.
En la seva joventut, va tenir gran interès pels llibres i pel·lícules, com en les que actuava Errol Flynn, pel·licules d'acció i heroiques. Es va graduar de l'escola secundària als 16 anys el 1939. Al mateix temps, va ingressar a l'WPA Federal Theatre Project, però va haver d'interrompre el seu procés perquè es va allistar a l'exèrcit per cinc anys; servir durant la Segona Guerra Mundial fins a 1945 en la divisió dels Signal Corps. En sortir va començar a escriure manuals i guions de pel·lícula. Per aquesta època, Stan Lee va tenir un succés tràgic en la seva vida, la seva esposa Joan Clayton Boocock, amb la qual s'havia casat va morir 3 dies despres de parir a la seva filla,Joan Celia Lee.Despres va començar la seva vida com a creador de Marvel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada